Drømmer du om den store fangst eller en vandretur med fælles oplevelser og bjergtagende natur som omdrejningspunkt?


Ved et interview med arkitekt og forfatter Mads Ejrnæs midt i Odsherreds skønne natur, blev jeg præsenteret for bøgerne Omkring fisk og Fjeld og Fisk.


Bøgerne afspejler Mads´s passion for naturen og selv som han skrev dem i henholdsvis 2005 og 2017, er fortællingerne lige betagende.


Omkring fisk er en række beretninger og observationer fra årets gang, alle med lystfiskeri og almindelig glæde ved naturen som fast udgangspunkt. Den er inddelt i måneder og fortalt gennem Mads´s egne erfaringer, krydret med et par opskrifter på hvordan man binder gode fiskekroge, eller rettere, fluer.


I Fjeld og Fisk der er udgivet på forlaget Turbine, følger man Mads og tre kammerater på en 14 dages vandretur i den grønlandske højsommer. Gennem dagbogsnotater, beretter Mads om gruppens stemningsmættede oplevelser og om følelsen af at lade fluelinen strække sig over fjeldets klare fiskevande -og håbe på den store fangst. Bagerst i bogen er der gjort plads til personlige notater fra ture i det fri, med eller uden fiskegrej!


Begge bøger indeholder smukke blyantstegninger, farvelagt med akvarel, der understreger naturens skønhed og ro.


Om forfatteren: Mads Ejrnæs er født i 1963 og opvokset i Vestjylland. Han er uddannet arkitekt, og er derudover en passioneret ornitolog, lystfisker og Grønlandsfarer. Mads har tegnet siden han var barn, og udover at tegne huse, er især fugle et tilbagevendende motiv for ham. Maleri og fotografi fylder også en del i hverdagen, og Mads står selv bag de smukke illustrationer i bøgerne.

Han er netop flyttet fra København til Fårevejle, i Vestsjælland. Se mere på www.ejrnaes.dk

Bøgerne kan købes ved henvendelse til forfatteren på mail: mads@ejrnaes.dk