Ovenpå succesen med sin første erindringsroman i 2018, har Leonora Christina Skov for nyligt udgivet opfølgeren til Den der lever stille.


Romanen, der i 2019 sikrede forfatteren boghandlernes pris - De Gyldne Laurbær – er en selvbiografisk roman om hendes egen barndom og opvækst i Helsinge, og en ulige kamp for at leve op til sine forældres forventninger.


Bogens succes kom fuldstændig bag på Leonora, der i mange år forinden havde udgivet romaner af forskellig karakter, alle med elementer af hendes egen personlighed inddraget, men godt camoufleret for hendes egen -og omverdenens skyld.


Efter sin mors død, skrev hun endelig den historie, der trængte sig på i hendes indre. Med flere hundrede tusind solgte eksemplarer, skulle bogen vise sig at blive hendes store gennembrud i den litterære verden, såvel som på film hvor den produceres af Regner Grasten.


I romanen Hvis vi ikke taler om det fortsætter fortællingen om Leonoras kamp for at finde sin egen identitet og stå ved den. Trods hårde odds på hjemmefronten, er hun sprunget ud som sig selv i København, for at realisere sin forfatterdrøm. Men vejen til udgivelse af hendes tekster, er ikke uden bump og dybe huller. Faktisk, er man som læser flere gange imponeret over, hvordan hun overhovedet har formået at kravle op, støve sig af og fortsætte mod sit mål: At leve som forfatter.

Med sit store sproglige talent, beretter Leonora om den verden hun blev mødt af, undervejs mod drømmen. Råt for usødet, introduceres vi for de mennesker der har støttet Leonora, men også dem hun har stødt sig på.


Bogen fik mig både til at grine og græde, samtidig med at jeg flere gange hørte mig selv sige højt ”kæft, hun er dygtig”. Leonoras indre dialoger, de evigt selvransagende tanker, modet og sårbarheden, krøb ind under huden på mig. Efter sidste side, besluttede jeg derfor at skrive en hilsen til hende på mail, som tak for et indblik i den fortælling der var så vigtig at få ud, ikke kun for hende.

Hun svarede straks mange tak med et rødt hjerte, og beklagede at hun ligger syg med Covid og derfor har set sig nødsaget til at skubbe sin boglancering i 14 dage. Hun håber dog at møde os læsere, til et af de mange soloforedrag med spørgetid, der er planlagt fra august til oktober over hele landet.


Som noget nyt kan Leonora også opleves på scenen ved en række romankoncerter, skabt i samspil med komponisten Kristina Holgersen. Det musiske samarbejde er resulteret i albummet Kapow Goodbye som er klippede tekster og stemninger fra de to erindringsbøger.


Yderligere info og foredragsliste, kan findes på Leonora Christina Skovs facebook side.