Magasinet denne uge...


 

Vinderne af Ø-tv’s ”krea” konkurrence er fundet


Så blev vinderne af Ø-tvs håndarbejdskonkurrence fundet. Under optagelsen af programmet Krea for voksne, offentliggjorde medvært og håndarbejdskyndig, Marianne Lind, hvilke parametre der lå til grund for bedømmelsen og præmiering af de indsendte arbejder.


Siden august måned, har kreative ildsjæle kunne indsende billeder af egne håndarbejder til Marianne Lind, der selv er ivrig kreatør og medvært på Ø-tvs krea-programmer.


”Niveauet har været højt” fortæller Marianne i programmet, da vinderne skal kåres med en første, anden og tredje plads. ”Det har været super spændende at se hvad bornholmerne går og sysler med derhjemme. Jeg har modtaget mange billeder af vidt forskellige kreationer, der iblandt, syet børnetøj efter deltagerens eget design, perlebroderede smykker, strikkede sjaler- og trøjer- samt en hæklet dåbskjole. Alle arbejder har det tilfældes, at det er flot udførte modeller med en høj sværhedsgrad”.


Om vinderen af førstepladsen - Birthe Tindbæk Bredo fra Nexø- bemærker Marianne: ”Udførelsen af et Fanø sjal er et projekt jeg selv har overvejet, men opgivet på forhånd, for det er virkelig en svær teknisk disciplin at strikke med så mange farver. Derfor, skal Birthe honoreres med et sæt af mine strikkede grydelapper og førstepladsen, for sit smukke arbejde.”


Anden pladsen gik til Lene Andersen fra Rønne, der havde indsendt et foto af strikkede bluser til mor og børn i et maritimt look, efter en såkaldt Pippi Langstrømpe model. Mariannes begrundelse lød: ”Det er så kær en tanke at strikke til hele familien, og opskriften til voksentrøjen kan nemt ændres til en herremodel, hvis man bytter om på grundfarven og striberne” Lene vandt en hæklet taske, mens Bodil Nielsen der bor ved Allinge, løb med tredje pladsen for sit fine børnelegetøj, bestående af hæklede frugter, pizza og pastaskruer. ”Bodil vinder en bog-rotte, for sit gennemførte arbejde med at forvandle det farvede bomuldsgarn til en palette, af miniature madvarer. Det er både svært - og tidskrævende - at hækle og montere, noget så småt”.


Alle præmierne er kreeret af Marianne Lind og sendes direkte til vinderne.